Se’t troba a faltar, Ernest

Aquests dies els socialistes hem recordat un dels nostres polítics més estimats, alhora que un referent personal per a mi, l’Ernest Lluch. El passat 21 de novembre va fer 18 anys que la banda terrorista ETA el va assassinar al garatge de casa seva, quan ja estava retirat de la vida política.

L’Ernest fou una figura cabdal en la construcció del socialisme català després de la dictadura. L’any 1982 va ser nomenat ministre de Sanitat i Consum en el primer govern de Felipe González i, dos anys més tard, va posar en marxa la Llei General de la Sanitat, que va posar les bases legals de la universalització de l’atenció sanitària a Espanya.

Darrerament assistim a un preocupant deteriorament de la política. Superar la manca de respecte a les institucions, denunciar les fakenews, deixar de banda la comunicació basada en la fabricació de titulars pel Twitter i la pèrdua de sentit d’estat només serà possible recuperant el diàleg, la serenor i la voluntat d’arribar a acords.

Ernest Lluch va ser un destacat defensor del respecte i el diàleg, i partidari sempre de bastir ponts. Reivindicar la seva memòria i llegat té avui més sentit que mai, tenint en compte el moment polític en què vivim.

Se’t troba a faltar, Ernest.